Elektromotory Siemens na všeobecné použitie aj pre náročnú prevádzku – aké sú medzi nimi rozdiely?

siemens elektromotory

Elektromotory Siemens sa vyrábajú v susednej Českej republike a v priemysle sú veľmi obľúbenou voľbou. Aktuálna ponuka elektromotorov Siemens obsahuje stovky rôznych druhov, ktoré sa od seba odlišujú nielen spracovaním a výkonom, ale aj určením na typy prevádzok. Porovnali sme elektromotory Siemens na všeobecné použitie s tými, ktoré sú určené náročnú prevádzku. Aké sú medzi nimi rozdiely?

Elektromotory Siemens na bežné použitie

elektromotory siemensZačnime bežným radom elektromotorov, ktoré sú označované skratkou GP, teda General Purpose. Tieto elektromotory sa  vyznačujú hliníkovou kostrou a optimalizovanou konštrukciou, ktorá umožňuje ich jednoduchú montáž a možnosť inštalovania ďalších doplnkov. Elektromotor je tak možné vybaviť napríklad snímačom otáčok alebo externou ventiláciou.

Elektromotory Siemens pre bežné aplikácie sú univerzálnym a prispôsobiteľným riešením prakticky pre všetky odvetvia priemyslu. Dostupné sú s výkonmi od 0,75 kW do 375 kW, v dvoj-, štvor- a šesťpólovom vyhotovení s triedami účinnosti IE1, IE2 a IE3 v zmysle aktuálnych noriem.

Elektromotory Siemens Severe duty pre náročnú prevádzku

Elektromotory s označením Severe duty sú ideálnou voľbou všade tam, kde sa vyžaduje vysoký výkon a na pohon sú kladené maximálne nároky. Vhodné sú napríklad pre priemysel s hromadnou výrobou, prípadne prostredím s náročnými klimatickými podmienkami. Vhodné sú pre všetky odvetvia priemyslu, elektromotory radu Severe duty sú zvlášť obľúbené napríklad v petrochemickom priemysle.

elektromotory siemens

Tieto elektromotory vynikajú aj svojou účinnosťou, pričom zaradené sú do tried IE2 a IE3. V prípade elektromotoru s triedou účinnosti IE2 je dokonca možné jej zvýšenie na IE3, a to bez akýchkoľvek mechanických úprav poháňaného stroja. Elektromotory radu Severe duty sú vhodné aj vtedy, ak potrebujete vyšší výkon popri zachovaní najnižšej možnej osovej výšky.

Elektromotory Siemens sú pripravené vám spoľahlivo slúžiť dlhé roky a zabezpečiť energeticky nenáročný pohon aj tým najnáročnejším aplikáciám.

Ďalšie užitočné odkazy:

http://www.webdesignforums.net/forum/members/viktors.html

https://www.creativelive.com/student/frekvencne-menice?via=accounts-freeform_2